Seneste nyt

fra Nordjylland

Kæmpe efterforskning efter borgerhenvendelse: Knaldet for 3,8 mio. kr. GPS-udstyr

Det siges, at for mange kokke fordærver maden, men nu har et stort tværgående politimæssigt samarbejde givet gevinst.

En gruppe efterforskere fra fire forskellige enheder forskellige steder i landet har knaldet en gruppe rumænske omrejsende kriminelle for blandt andet stjålet GPS-udstyr til små fire millioner kroner.

Det har Nordjyllands Politi netop meldt ud her til morgen af de tre rumænske mænd.

Ifølge politiet er det et tip fra en borger, der ledte ordensmagten på sporet.

- En nordjysk kvinde observerer en sen efterårsaften et mistænkeligt køretøj, som parkerede i nærheden af en kirke. Hun noterer registreringsnummeret på bilen. Da hun senere finder ud af, at en nabo har haft indbrud, hvor der er blevet stjålet GPS-antenner og skærme fra landbrugsmaskiner, ringer hun til Nordjyllands Politi og opgiver registreringsnummeret, forklarer politikommissær Ulf Munch Sørensen.

Han er fra Berigelses Efterforskning ved Nordjyllands Politi, som er en af de fire samarbejdende parter.

- Og det er faktisk dét tip, der kickstarter hele efterforskningen. Jeg synes, det er et godt eksempel på, at selv sådan en lille oplysning fra en borger kan hjælpe os rigtig langt i en efterforskning. Vi har efterfølgende indstillet kvinden til en dusør som tak for hjælpen, lyder det videre fra Ulf Munch Sørensen.

Anholdt i Sverige, Rumænien og Nordjylland

Foruden Berigelses Efterforskning ved Nordjyllands Politi har Særlig enhed for proaktiv efterforskning, UKA Vest, hos Syd- og Sønderjyllands Politi også været en del af det gigantiske sagskompleks på foreløbig 23 forhold.

Arbejdet har ført til flere ransagninger.

Der er i skrivende stund anholdt tre rumænske mænd på mellem 35 og 39 år. En blev anholdt i Sverige og efterfølgende udleveret, mens en anden af de rumænske mænd blev anholdt i Nordjylland. Den tredje mand er anholdt i Rumænien. 

Han blev udleveret til de italienske myndigheder, hvor han var efterlyst, men afventer udlevering til Danmark.