LIGE NU:

Kæmpe orienteringsløb til Aalborg

Dansk Orienterings-Forbund har i tæt samarbejde med Idrætsfonden Danmark sikret sig værtskabet af Junior verdensmesterskabet i orientering i 2010 der skal finde sted I Aalborg.

I et tæt opløb med bl.a. lande som Slovakiet, Polen og Letland sikrede Danmark i fredags værtskabet, da det Internationale Orienterings Forbunds (IOF) på årsmmødet i Kiev, Ukraine valgte Aalborg som værtsby.
Lokalt bliver det Aalborg Orienteringsklub, der skal stå for selve arrangementet, med hjælp fra Dansk Orienterings-Forbund (DOF) og medlemmer fra andre nordjyske klubber.

Der forventes i nærheden af 400 orienteringsløbere der indkvarteres på Aalborg Kaserner.
Herudover forventes de ugelange mesterskaber, at tiltrække I omegnen af 2000 gæster I form af ledsagere, officials, presse, tilskuerer med mere, der alle skal finde overnatning i Aalborg og den nordjyske region.

"Mesterskaberne skal ses som en opfølgning af det meget roste VM for seniorer i 2006 i Århus. Her skabte dansk orientering det hidtil bedst afviklede verdensmesterskab nogensinde. Dette har givet Dansk Orienterings-Forbund en central placering og stor indflydelse i det internationale forbund" udtaler Helge Søgaard, der er næstformand i forbundet og den, der i hovedbestyrelsen er ansvarlig for ansøgningen. Da Helge Søgaard samtidig er ansat som direktør for VisitAalborg, der har til opgave at tiltrække gæster til Aalborg og Nordjylland, er det nemt at forstå Helge Søgaards stolte smil.

"Umiddelbart efter VM i 2006 lagde vi I DOF en plan for, hvordan vi ville udnytte succesen internationalt, og vi vurderer, at det er den succes som allerede nu har givet resultat I form af tildelingen af Junior VM I 2010. I DOF har vi en række meget talentfulde juniorløbere, der de sidste år har taget medaljer ved alle nævneværdige mesterskaber. Dem vil vi gerne støtte ved at opsætte et konkret mål - og et Junior VM i Danmark 2010 er netop et sådant mål." tilføjer Helge Søgaard og fortsætter:

"Hertil kommer at vi netop lige nu har opsamlet en stor know how i forbundet. Den vil vi gerne fastholde og udbygge.
Endelig er der i disse år stor fokus på at trække internationale mesterskaber til Danmark. Det sker på initiative fra bade sportens egen verden såvel som fra Kulturministereiets side. Således var det et betydningsfuldt aktiv at DOF i Kiev kunne fremlægge et personligt støttebrev fra både Kulturminister Brian Mikkelsen og formanden for Danmark Idræts-Forbund Niels Nygaard," slutter en glad Helge Søgaard.

I Aalborg Orienteringsklub (AOK) vækker IOF's beslutning glæde. Walter Rahbek fra AOK, der var med i Kiev for at fremlægge Danmarks endelige bud på mesterskabet, er allerede udpeget til at være leder af Verdens Mesterskabet I og omkring Aalborg, hvor der traditionelt er store og positive forventninger om lokal opbakning fra hele Aalborg og den Nordjyske region.

Så Nordjyderne og Aalborggenserne kan allerede nu tage hul på det omfattende planlægningsarbejde begynde at se frem bliver et ungdommeligt pust i Aalborg, der er en by med stor glæde for sport og ungdom," slutter den ny udnævnte Event Director, Walter Rahbek.

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden