LIGE NU:

Kommune vil møde patienterne på sygehuset

Når en borger bliver indlagt på Sygehus Himmerland, vil Mariagerfjord Kommune være med fra starten og i gennem hele forløbet. Det skal gøre det nemmere at komme tilbage i eget hjem.

En bedre sammenhæng i hele forløbet ved sygdom skal forhindre genindlæggelse. Det er idéen med det nye initiativ fra Mariagerfjord Kommune.

Fremskudt visitation bliver det kaldt, og det betyder at Mariagerfjord Kommune fremover vil have en medarbejder siddende på sygehuset i Hobro.

- Et af de væsentlige elementer i strukturreformen har på sundhedsområdet været, at skabe bedre sammenhæng i patientforløbene mellem forskellige sundhedsaktører. Nu tager vi et initiativ i forhold til at sikre sammenhæng mellem sygehusophold og de kommunale tilbud, fortæller chef for Sundhed og Ældre, Carsten Kaalbye i en pressemeddelelse.

Som det er i dag kommer kommunen først ind i forløbet når patienten bliver udskrevet. Det er først der, at der skal tages stilling til, om patienten har brug for støtte eller hjælp i hjemmet.

Kommunen har oplevet at det ofte giver nogle meget tidspressede forløb, og det er bestemt ikke befordrende for at komme hurtigere på benene efter en indlæggelse.

- Nu "udstationerer" vi fast en medarbejder - en visitator - på sygehuset, som er med i forløbet fra starten. På den måde kan vi allerede når en patient bliver indlagt, begynde at forberede hvilken hjælp vi skal tilbyde når patienten er færdigbehandlet og skal udskrives.

Ved at skabe en større helhed i patientforløbet, er det Mariagerfjord Kommunes håb at antallet af genindlæggelser kan bringes ned.

Lild Strand

Millionstøtte på vej til Nordjylland: Livet på landet skal forsødes

20210420-120940-L-1920x1280we

play Milepæl: I dag bliver Læsø færdigvaccineret - som de første i Danmark

politibil_med_udrykning_0.jpg

Blotter på spil i Arden

Egholm

Klar til slutspurt: Nu begynder de afgørende forhandlinger om en Egholm-forbindelse

Lild Strand

Millionstøtte på vej til Nordjylland: Livet på landet skal forsødes

20210420-120940-L-1920x1280we

play Milepæl: I dag bliver Læsø færdigvaccineret - som de første i Danmark

Til forsiden

Til forsiden