LIGE NU:

Kristian overlever hjertestop

Kristian Nørgaard fra Thy faldt i sommer om med hjertestop. En gruppe Akuthjælpere og en hjertestarter gjorde forskellen, og i dag lever han et normalt liv med pacemaker.

Historien om Kristian Nørgaard begynder på havnen. I år kommer hans båd ikke ud at sejle.

- Når den ligger her, så giver det jo sig selv. Men jeg ville da gerne have været afsted, siger 68-årige Kristian Nørgaard.

Fiskeriet er sat på stand-by for en stund. Kristian Nørgaaard skal nemlig komme sig. Det er kun få måneder siden han fik et hjertestop, og blev genoplivet af det lokale akuthjælperkorps i Agger.

- Jeg er da dem livet tak skyldig. For hvis ikke de havde været her, så havde jeg ikke været her. Så simpelt er det, siger Kristian Nørgaard.

Den dag i juli blev Kristian Nørgaard fløjet med helikopter til Aalborg Universitetshospital, hvor han flere dage senere blev opereret. Forinden var han faldet om i køkkenet med hjertestop. Hans kone Lilli havde givet førstehjælp og ringet til alarmcentralen, inden der kort efter var ankommet en flok akuthjælpere, der holdt gang i Kristians kredsløb, indtil ambulancen kom frem.

Det var anden gang, Kristian Nørgaard havde problemer med hjertet. Første gang var en blodprop tilbage i '88, men denne gang var det et hjertestop.

- Jeg troede faktisk dengang han lå der, at nu er det slut. Indtil der så er en der kommer og siger, nu slår hans hjerte og nu trækker han altså selv vejret. Så tænker jeg, nå, jamen så går det nok en gang til, fortæller Lilli Nørgaard om episoden.

I dag holder sygehuset i Aalborg øje med Kristian Nørgaard via et apparat, der sender signaler, som fortæller, hvordan han har det.

- Jeg mærker ikke noget. Jeg har det godt, siger han.

Kristian fortæller, at han fik en triple bypass operation.

Selv om han har det godt i dag, så er der en ting, han ser særligt frem til.

- Jeg håber da på, at jeg er så meget karl igen til næste år, at når jeg får min båd Amalie ud, så jeg kan komme ud og sætte nogle ruser op, og fange nogle ål igen, siger han.