02:16

Kroer er afhængige af konfirmationsfester: Mister omsætning på sene annulleringer

Konfirmationerne fylder i øjeblikket kalenderen på nordjyske kroer, men flere oplever aflysninger kort inden festen. Det gør ondt på restaurationernes økonomi.

Konfirmationssæsonen nærmer sig, og kalenderen hos de fleste kroer er allerede fyldt op med reservationer til konfirmationsfesterne. Men selvom kalenderen er fyldt er der ingen garanti for, at reservationerne holder.

Flere nordjyder løber nemlig fra deres aftaler med den lokale restauratør, når de har booket den store familiefest.

Kroejerne oplever, at familierne dobbeltbooker og aflyser kort inden den store dag.

- Det sker jo ved, at man ringer folk op og spørger, og så har de faktisk lige fundet noget andet, og barnet som skal konfirmeres ville noget andet, fortæller Lene Hjorth, der ejer Restaurant Rebild Hus i Rebild Bakker.  

På Restaurant Rebild Hus har de dette forår 30 konfirmationer, og det giver en god indtjening per gæst, men hvis familierne aflyser kort inden festen, går det udover restauranten, der kan have svært ved at få en ny fest booket. 

- Vi går jo glip af en omsætning, siger Lene Hjorth. 

Restaurant Rebild Hus får i gennemsnit 4 aflysninger i konfirmationssæsonen. 

- Det er 160 mennesker, og hvis du ganger det med 600, forklarer restaurantejer Lene Hjorth. 

Det giver lige godt 100.000 kroner, som restauranten mister i omsætning. 

Men det er ikke kun omsætningen Lene Hjorth er ærgerlig over. Hun er også ked af at skuffe de andre, der kunne få glæde af en fest i Rebild Bakker.

- Det er jo endnu mere ærgerligt, hvis vi i realiteten har sagt nej til nogen, og så viser det sig så, at vi faktisk havde plads til dem, det er jo lidt træls,  siger hun.