01:20

Gammeltorv i Aalborg dannede rammen om de nordjyske læreres protester over overenskomstforhandlingerne. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Lærere demonstrerede

Konflikten mellem på den ene side lærerne og på den anden side KL og staten er i hårdknude, og nordjyske lærere viste onsdag deres utilfredshed med forhandlingerne.

Gammeltorv i Aalborg var stuvende fuldt af utilredse lærere onsdag eftermiddag. Lærere fra hele Nordjylland havde taget turen til Aalborg for at vise at de ikke længere vil finde sig i de overenskomstforhandlinger, hvor de føler sig overhørt og urimeligt behandlet.

- Vi er kommet for at forsvare den danske model. det er den, vi går i demonstration for først og fremmest, siger Karin Ingemand fra VUC i Hjørring.

- Der sker nogle ting hen over hovedet på os, som vi ikke kan forstå, og vi kan ikke forstå, at der ikke bliver lyttet til dem, det handler om, altså lærerne, siger Jesper Foldberg fra Kærbyskolen i Aalborg.

Hvis konflikten ikke løses, er der varslet lock-out fra 1. april, og det er en situation, som gåtr ud over eleverne.

- Det er en rigtig træls situation for alle. Vi tænker jo meget på vores voksne kursister, hvoraf mange er meget unge, hvordan det nu skal gå med deres eksaminer, siger Karin Ingemand.

Og lige nu ser det ud som om, konflikten er svær at løse.

- Jeg tror ikke, der er nogen lærere, der ønsker lock-out'en, lige så vel som der ikke er nogen elever, der synes, det er rart, så vi er havnet i lidt af en kattepine. Vi kan jo godt frygte, at vejen ud for os, det er , at vi bare skal makke ret, siger Jesper Foldberg.

Ud over demonstrationen i Aalborg, var der også samlet lærere i København, Odense, Århus og Rønne.