Foto: Metalindustriens Lærlingepris

Lærling med tre arbejdspladser vinder pris

Nick Pedersen er vinder af DI Vendsyssels Lærlingepris 2019 - blandt andet fordi han har måttet tage sin uddannelse hos tre forskellige virksomheder.

Nick Pedersen har i læretiden været dele-lærling hos MAN Energy Solutions, Mariendal Electrics samt Soft & Teknik – alle i Frederikshavn. I december sidste år fik han sit svendebrev som elektriker med karakteren 12.

Og nu kan han også bryste sig af at have vundet DI Vendsyssels Lærlingepris 2019.

- Nick har sociale kompetencer, der gør ham meget vellidt blandt kolleger, kunder og lærerstaben på skolen. Han har altid et imødekommende blik i øjnene og et venligt smil på læben. Han er meget fokuseret på opgaven, og slutter ikke før den er løst, siger Johnny Thomsen fra MAN Energy Solutions, der har indstillet Nick Pedersen til prisen.

Læs også Flere udenlandske bygge- og anlægsarbejdere i Nordjylland

Virksomheder i Vendsyssel, der er i den maritime branche, har oprettet en lærlingeordning for at sikre kvalificeret arbejdskraft. Ordningen gør det muligt for virksomhederne at dele en lærling, hvis de ikke selv kan stå for alle dele af uddannelsen.

Nick Pedersen er den første udlærte elektrikerlærling i ordningen, som lige nu omfatter i alt 4 dele-elektrikerlærlinge.

- Rollen som dele-lærling kræver omstillingsparathed, fleksibilitet, lyst til forandringer, mod, vilje og ro i maven til at blive udfordret på at arbejde i vidt forskellige virksomheder i den maritime branche. Og alt det har Nick Pedersen levet op til, siger Richard Fynbo, der er formand for DI Vendsyssel.

Nick Pedersen fik i dag overrakt DI Vendsyssels Lærlingepris i forbindelse med erhvervstræffet på på EUC Nord.

Der er i øjeblikket 50 lærlinge på den maritime lærlingeordning, som Nick Pedersen har været omfattet af. 

Læs også Der bliver fortsat ikke hentet affald i Frederikshavn