Lærling ramt af EU

04:51

1 af 2

Mekanikerlærling kan ikke teste lastbiltrailere på grund af EU-regler.

Et nyt EU-direktiv har ramt en ung lærling i Hirtshals, så han ikke kan få lov til at prøvekøre de lastbiltrailere, som han skal lære at reparere.

Benjamin Madsen elsker at være trailermekanikerlærling, men det var nedtur, da han blev sendt hjem fra køreskolen, fordi han ikke kan få lov til at køre med påhængsvogn.

Lærlingen er ramt af nye EU-regler, som siger, at trailermekanikerlærlinge skal være over 21 år for at kunne køre lastbil med påhængsvogn.

- Det er rigtig træls, når nu man så gerne vil have unge ud i lærepladser - og så kan jeg ikke få lov til at udføre mit arbejde, siger Benjamin Madsen, 18-årig trailermekanikerlærling.

Arbejdsgiveren er lige så frustreret.

- Vi troede det var en fejl, da han blev sendt hjem fra køreskolen. Det kan ikke være rigtigt, at vores lærlinge ikke må teste de reparationer, de har udført - og heller ikke lige må køre ned på havnen for at hente en påhængsvogn. Fremover må vi jo overveje kun at tage lærlinge over 21 år, siger Søren Jørgensen, værkstedsleder på Agathon i Hirtshals.

Det nordjyske folketingsmedlem, Bjarne Laustsen, ryster på hovedet af det nye direktiv.

- Det er den gamle historie om de krumme agurker, som EU forbød. Jeg vil spørge undervisningsministeren og måske også justitsministeren, om de vil arbejde på at få lavet det direktiv om, siger Bjarne Laustsen.

Forsiden lige nu