Foto: RTL

Lang retssag venter i mordsag fra Berlin

Der er afsat 13 retsdage ved landsretten i Potsdam i sagen mod en familiefar fra Øster Hurup. Han er anklaget for, i august sidste år, at have bedøvet sine to børn og efterfølgende at have sat ild til den bil de sad i.

21.februar kl.9.00 skal den familiefar der i august sidste år blev kraftigt forbrændt, da hans bil brændte på en rasteplads lidt udenfor Berlin, høre det anklageskrift den tyske anklagemyndighed lige siden den skæbnesvangre sommerdag i august har arbejdet på.
- Der har været rigtig mange detaljer, og rigtig mange vidner der skal inddrages i denne sag, derfor er vi først nu klar til at starte retssagen mod den danske familiefar," siger den ansvarlige statsadvokat Ralf- Dietrich Schulz fra retten i Potsdam til TV2/Nord.
I første omgang er der afsat 13 retsdage ved retten i Potsdam. Om der behøves færre eller flere dage, vil blive vurderet i løbet af sagen. Sikkert er det dog, at listen af vidner der skal afgive forklaring er lang.
- Vi har indkaldt en række vidner af forskellig karakter, da der jo ikke eksisterer direkte øjenvidner. De første politifolk på stedet, læger fra det sygehus han var indlagt på, faderens forældre, børnenes mor og en stribe andre personer fra Danmark jeg ikke kan komme ind på hvem er," fortæller Ralf-Dietrich Schulz  til TV2/Nord.
Tysk politi afhørte den danske familiefar i dagene efter ulykken. Her forklarede han, at der var tale om en ulykke og han selv var heldig at slippe fra denne med forbrændinger. Politiets undersøgelser af de to børnelig klargjorde dog, at de var blevet bedøvet. Sammen med yderligere undersøgelser danner det baggrund for at faderen vil blive anklaget for mord.
Det er det anklageskrift han, med dansk tolk, på tirsdag i næste uge vil få læst op i retten i Potsdam. Efterfølgende vil han selv have mulighed for at komme med sin udlægning af sagen. Det vil i givet fald være første gang offentligheden hører faderens udlægning af den tragiske episode der kostede hans to små piger livet.