LIGE NU:

Livredderbåde brændt

Inden badesæsonen for alvor er kommet i gang, har livredderne ved den nordjyske vestkyst mistet deres redningsbåde. Natten til fredag blev de flammernes bytte ved en påsat brand.

Det var et kedeligt syn der mødte livredderne i nat: 02.30 satte ukendte gerningsmænd ild til en bil på Børge Christensensvej i Hjørring, hvor livredderne holder til. Flammerne bredte sig hurtigt til de to gummibåde, og livreddernes bil, der stod umiddelbart ved siden af.

- Vi er selvfølgelig rigtig rigtig kede af det, ikke mindst fordi det udstyr skulle være nede på stranden og redde liv, siger René Højer, projektleder ved TrygFonden, til TV2/Nord.

Det er ikke engang to uger siden at livredderne indtog tårnene ved Blokhus, Løkken og Tornby og afprøvede gummibådene. Men fredag må strandgæsterne undvære det betryggende opsyn:

- Dels fordi vi har mistet to både og en bil, men også fordi vores livreddere har været oppe det meste af natten, og alle de involverede er rimelig rystede. Derfor har de fået fri i dag, foklarer René Højer.

Lørdag skulle livredderne være tilbage på stranden, og TrygFonden arbejder hårdt på, så hurtigt som muligt, at skaffe nyt udstyr.