LIGE NU:

Lokale protester mod slagteri-udvidelse

Borgerne i Skovsgård ved Brovst har fået nok af lugt og larm fra slagteriet Rose Poultry.

Kaj Henning Poulsen er nabo til Rose Poultry i Skovsgård, og han har set slagteriet vokse sig større gennem årene. Den nye udsigt til en fordobling af produktionen er han ikke tilfreds med:

- Byen er ikke ret stor, og den kan ikke bære mere. Det føler vi naboer i hvert fald, at den ikke kan, siger han.

På den anden side af slagteriet er Søren Højen den nærmeste nabo til slagteriet og har været det siden 1980. Han mærker også kyllingeproduktionen dagligt:

- Støjniveauet og genen ved at sidde i vores have er så stor i dagligdagen, at hvis vi skal til at leve med det i weekenden, så kan vi ikke bruge vores have, fortæller Søren Højen

Rose Poultry har søgt miljøministeriet om godkendelse til at udvide produktionen fra 30 millioner kyllinger om året til 70 millioner. Altså mere end en fordobling, der betyder mere tung trafik på vejene og arbejde 24 timer i døgnet - også i weekenden. Og det har fået naboerne til at gå i blækhuset og skrive indsigelser.

- Jeg har snakket lidt med naboerne heromkring, og vi har planer om at sende et brev af sted sammen med underskrifter, fortæller Kaj Henning Poulsen.

Både Søren Højen og Kaj Henning Poulsen laver en indsigelse mod udvidelsen. Ingen af dem har dog noget imod slagteriet, som det er nu - kun udvidelsen.

- Det er super, at det er her. Vi kan ikke undvære slagteriet. Men omvendt kan slagteriet heller ikke undvære os. Så vi skal være her alle sammen, mener Søren Højen.

Der er allerede landet seks indsigelser på bordet hos Miljøcenter Århus, og flere er altså på vej. Fristen udløber den 12. august.

På grund af ferie har det ikke været muligt at få en kommentar, hverken fra Miljøcenter Århus eller Direktøren for Rose Poultry, Per V. Møller.

260421 VO Supersygehus underskud Still

play Kritik af forsinket sygehusbyggeri: - Vi er blevet informeret for sent

80_percent

play Nyt forsøgsprojekt skal sikre fremtiden: Fosfor skal trækkes ud af hønsemøg og gyllefibre

sankthansbål

Hold en brandsikker sankthans-aften

Frede_Andersen_og_Vita_Treumer_Andersen

Sjælden plante er flyttet ind i Vita og Fredes have

260421 VO Supersygehus underskud Still

play Kritik af forsinket sygehusbyggeri: - Vi er blevet informeret for sent

80_percent

play Nyt forsøgsprojekt skal sikre fremtiden: Fosfor skal trækkes ud af hønsemøg og gyllefibre

Til forsiden

Til forsiden