LIGE NU:

Måske brugerbetaling på vej til Hasseris Gymnasium

Den engelsksprogede uddannelse International Baccalaureates (IB) på Hasseris Gymnasium risikerer at blive delvist brugerfinansieret.

Mistet tilskud kan medføre brugerbetaling
Den engelsksprogede gymnasieuddannelse (IB) på Hasseris Gymnasium risikerer at miste sin årlige tilskud på omkring en million kroner, hvis regeringen beslutter at spare på dette område. Hidtil har skolen været finansieret gennem amterne, men efter kommunalreformen er denne finansiering ved at blive udfaset.

- Det kan i sidste ende betyde, at forældre til elever på IB skal betale 1000 kroner pr. elev om måneden, siger rektor ved Hasseris Gymnasium Anders Bach Jensen til TV2/Nord.

Han understreger, at den eventuelle brugerbetaling allertidligst kan komme på tale fra 2009, og derfor kommer nuværende elever ikke til at betale noget for undervisningen.

Ifølge folketingsmedlem Rasmus Prehn (S) har den internationale afdeling stor betydning for Aalborg. Den er eksempelvis en væsentlig grund til, at Sygehus Syd ret ubesværet har kunnet tiltrække mange polske læger, fordi deres børn kan gå på Hasseris Gymnasiums internationale afdeling.

- Denne nedskæring i støtten kan i værste fald betyde, at vores region mister en del af sin tiltrækningskraft på højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, hvilket kan få alvorlige konsekvenser på eksempelvis sygehusområdet, hvor vi i øjeblikket skriger på mangel af læger. Jeg synes, det er uhyre kortsigtet fra regeringens side, siger Rasmus Prehn (S).

Rektor Anders Bach Jensen vurderer ikke, at de ekstra 1000 kroner om måneden vil betyde færre elever på IB-linien.

- Langt de fleste forældre til børn på IB-linien er selv højtuddannet, og derfor betyder deres børns uddannelse også en hel del for dem. 1000 kroner mere om måneden for en god uddannelse til deres børn betyder derfor ikke så meget i det store hele, siger Anders Bach Jensen.

Anders Bach Jensen er principielt imod brugerbetaling på uddannelse. Han tilføjer dog, at han langt hellere vil indføre en begrænset brugerbetaling end at lukke IB-linien ned.

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

Til forsiden

Til forsiden