LIGE NU:

To midaldrende mænd sigtet for spritkørsel

Med bare få minutters mellemrum blev to midaldrende mænd torsdag aften stoppet af politiet og sigtet for at køre bil i spirituspåvirket tilstand. Den ene bilist drønede direkte ind i varebil på Hurupvej.

En 50-årig mand var del af et færdselsuheld i Bælum torsdag aften, da han i sin personbil kom kørende ad Hurupvej mod øst.  mens part 2, fører af en varebil, kom kørende ad Hurupvej mod vest. Pludselig kørte han over i modsatte kørebane, og her ramte han en varebil. Det hele gik så hurtigt, at varebilen ikke nåede at undvige. Derfor blev varebilen påkørt på venstre side og væltede som resultat af kollisionen om på siden. 

En ambulance og patrulje tilsendt stedet kunne heldigvis konstatere, at der inden personskade var i uheldet. En alkometertest viste dog, at den 50-årige mand var påvirket af spiritus. Derfor blev han sigtet og anholdt for spirituskørsel.

Det blev en anden mand i 50' erne også samme aften. Manden førte personbil ad Gunderupvej i Gistrup, da han blev standset af politiet til et rutinetjek. En udåndingsprøve viste, at mandens promille var over de tilladte 0,5.

I Hjørring standsede politiet ligeledes torsdag aften føreren af bil til såkaldt rutinetjek. Det viste sig at føreren, en 19-årig mand, vakte mistanke hos politiet om, at han også han kunne være påvirket trods det, han sad bag rattet. Den unge mand blev instrueret i at deltage i en narkometertest grundet mistanke til påvirket kørsel.

Testen gav positivt udslag for, at manden havde ført personbil under påvirkning af euforiserende stoffer. Manden blev derfor anholdt og kørt til skadestuen med henblik på at få udtaget en blodprøve.

De fleste forbinder nok sommer og varme med kolde øl og havefester til sent om aftenen. Men ved Nordjyllands Politi forbinder de også sommeren med spritkørsel, for alt for mange vælger at køre påvirkede hjem fra sommerfesten.