Foto: TV2/Nord

Miljøakademi på Læsø i fare

Et sandt eventyr om at gøre Læsø  CO2-neutral og foregangskommunen inden for miljøforskning ser ud til at ende, før det er begyndt.

Det er staten, der slår bremserne i, fordi Hedeselskabet, der står bag planerne, blot har budt 3,2 millioner kroner for de bygninger og det område, hvor den store miljøforskning og satsning skal finde sted.

Og det er ifølge Skat alt for lidt, idet ejendomsvurderingen ligger på over 11 millioner kroner for det lidt over 350 hektar store areal på Læsø.

 

Borgmester Thomas W. Olsen (Læsø Listen) er frustreret og mener, at det er helt ude af trit med virkelighedens verden, når Skat mener, man kan få 11 millioner kroner for  området, der i sin tid blev skænket til Københavns Universitet som feltlaboratorium af biolog Hans Johansen.        
- Det er en fiktiv pris, og staten tager slet ikke med i betragtningerne, at der ud over prisen også er en hel del efterfølgende investeringer, som alt i alt formentlig kommer op i nærheden af de 11 millioner kroner, siger Thomas W. Olsen.

 

Tanken er, at Hedeselskabet i samarbejde med Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Skov- og Naturstyrelsen og Læsø Kommune vil etablere et energi- og landskabsakademi, som blandt andet skal uddanne fremtidens landskabsplejere.
-  Det er et kæmpe projekt for os, det er udvikling, og der er nye arbejdspladser i det, og det vil være så ærgerligt, hvis det ikke lykkedes, siger borgmesteren.