04:13

1 af 2

Mindre dopingkontrol i motionscentre

Dopingsyndere har det seneste år haft nemmere ved at slippe udenom kontroller i de nordjyske motionscentre. Anti Doping Danmark har været på færre besøg end normalt.

I 2011 skønner Anti Doping Danmark, at der var 150 kontroller i de foreningsbaserede motionscentre. I det forgange år er antallet kun 120. Et fald på 20 procent.

- Det er efter min mening problematisk, at man skærer ned på kontroller, lyder det fra Enhedslistens Per Clausen.

Den nordjyske folketingspolitiker hæfter sig ved, at dopingkriminaliteten bliver et stadig større problem. Blandt andet er antallet af sigtelser for overtrædelse af dopingloven i Nordjylland skudt i vejret de seneste år.

- I en tid hvor alle, der arbejder med det her område, siger, at markedet og problemerne vokser, så bør man som minimum bevare det samme antal kontroller og ikke foretage færre, siger Per Clausen.

Hos Anti Doping Danmark er man ærgerlige over, at kontrollerne ikke er på samme niveau som de seneste år.

- Det kunne sende et forkert signal, når nu markedet er stigende, men vi har kun én pose penge, men jeg er da sikker på, at hvis vi fik flere økonomiske midler af politikerne, så ville vi også lave flere tests i centrene, fortæller DGIs repræsentant i Anti Doping Danmarks bestyrelse, Birgitte Nielsen.

I aftenens udsendelse svarer formanden for folketingets sundhedsudvalg, Flemming Møller Mortensen, på, om han mener, det er godt nok, at Anti Doping Danmark laver færre kontroller.