LIGE NU:

Minister lover nordjyske kommuner hjælp

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard var i dag på besøg i Aalborg.

Især Vendsyssel er udfordret, når naturen viser tænder. Gennem flere måneder har borgmestrene i Hjørring og Frederikshavn forsøgt at få ministeren på banen i forhold til akut hjælp som for eksempel i forbindelse med de voldsomme oversvømmelser tilbage i efteråret.

Hver gang har kommunerne selv skulle stå for at betale den enorme regning, men det håbede de to borgmestre at kunne lave om på ved dagens møde med ministeren.

-Fordi at klimaforandringerne desværre gør, at vi ikke kan tillade os at forvente, at der er langt mellem de her typer storme. Derfor er det vi har brug for, at vi både kommer i gang med at se på muligheden for at kommunerne får en låneadgang til at løse den konkrete problemstilling, men også at man mere grundlæggende betjener sig af de redskaber der nu er, for at lave klimaplaner så vandet kan komme væk, siger Morten Østergaard.

Igen i weekenden lover vejrudsigten endnu en storm over Hjørring og Frederikshavn, alligevel er Arne Boelt optimistisk. Kommunerne får nemlig lov til at låne penge, så de er fri for at bruge fra andre puljer.

-På den korte bane kan jeg kun gøre en ting, det er hver eneste aften at folde mine hænder og bede til vor herre, at der ikke kommer for mange hårde storme og for meget regnvand ind over vores kommuner. For vi kan ikke gøre noget før vi får lavet nogle aftaler med ministeriet. Men der ser jeg så også lys forude, både i forhold til vand ovenfra og kystsikring, siger Arne Boelt.