Mundtlige prøver i gang

9.C på Nordstjerneskolen tog hul på årets mundtlige afgangsprøver, da de var oppe i matematik. Foto: Daniel Mikkelsen

Forårets lockout har ramt de mange skoleelever, som nu er i gang med folkeskolens afgangsprøver. 9.C fra Nordstjerneskolen har dog været heldige ikke at miste undervisningstimer i matematik, som de var oppe i mandag.

Mandag tog landets afgangsklasser hul på de mundtlige prøver, og for 9. C på Nordstjerneskolen i Frederikshavn stod den på mundtlig matematik.

Mens klassen har mistet timer i mange andre fag under lockouten i april, har de i lige netop matematik ikke mistet undervisning, da deres lærer er tjenestemandsansat.

- Det er godt, at vi har hat fysik og matematik, for det er de fag, jeg har det sværest i, siger Stine Kristensen, som sammen med sin makker ved afgangsprøven, Jesper Larsen, fik et 10-tal i matematik.

Til gengæld har eleverne mistet timer i dansk og engelsk, som udover matematik og fysik er de fag, klassen skal op i.

- Jeg har det lidt svært ved sprogfagene, og især engelsk, så jeg kunne godt have brugt lidt mere undervisning, siger Jesper Larsen.

Men eleverne er nu alligevel fortrøstningsfulde, og de håber ikke, at de mistede undervisningstimer vil få betydning for deres eksamensresultat.

- Det er jo bare en måned. Så må man arbejde det hårdere i den anden ende. Og med hensyn til engelsk, så hører man hele tiden engelske sange og ser engelsk tv, så jeg frygter det ikke, siger Stine Kristensen.

- Jeg skal have læst godt op på engelsk, men dansk har jeg fulgt ret godt med i hele året, så det bliver noget nemmere at få styr på, siger Jesper Larsen.

Forsiden lige nu