LIGE NU:

Mystisk gaslugt spreder sig over Nordjylland

En håndfuld byer i langs Jammerbugten er fredag formiddag blevet ramt af en kraftig og ubehagelig gaslugt.

Har du lugtet gas hos dig? Send os en mail på redaktion@tv2nord.dk

- Det er virkelig mystisk.

Sådan siger indsatsleder Claus Hermansen ved beredskabet i Jammerbugt Kommune, som efter en anmeldelse på 112 rykkede ud i Tranum ved Brovst.

Her havde borgere observeret en kraftig lugt af gas, men da indsatslederen kom frem, var den forduftet.

- Så hører jeg så fra kollegerne, at den var trukket ind over Brovst, og da jeg så kom dertil, snakkede jeg med politiet, som havde fået observationer om gaslugt i både Fjerritslev og Hundelev, siger indsatslederen.

Fjerritslev ligger vest for Brovst og Hundelev helt oppe ved Løkken, og indsatslederen udelukker derfor et lokalt udslip.

- Efterfølgende kontakter jeg også naturgasselskabet (HMN red.), og de kan så fortælle, at de her fået meldinger om gaslugt i både Skive og Herning, siger Claus Hermansen.

Fra Herning til Hundelev er der i fugleflugt 160 kilometer, og årsagen til den ramme lugt er endnu ikke fundet.

- Naturgasselskabet har sendt en tekniker fra deres Viborg-afdeling ud for at undersøge, om det kan være noget i deres system, der lækker, men det eneste vi kan sige, er at det er meget mystisk, siger indsatsleder Claus Hermansen.

Kommunikationschef ved HMN Naturgas er enig med indsatslederen. Det her er mystisk.

- Det er unormalt mange observationer af gaslugt, og det er også noget, vi har studset over, siger Malene Hadrup fra HMN Naturgas.

- Alle de steder, vi har fået meldinger fra, har vi været ude og måle på, om der var gas i luften og alle steder, har vi kunnet konstatere, at det er der ikke. Vi har også målt på vores ledninger, og der er ikke et overforbrug af gas på hverken vores eller på Energinet.dk's ledningsnet, siger hun.