Naturstyrelsen trækker sig fra Skovens Dag

Foto: Rune Borre Jensen (Arkiv)

Når Skovens Dag finder sted på søndag bliver det uden arrangementer i landets største skov, Rold Skov - og i de øvrige statslige skove.

Naturstyrelsen siger nej til at fortsætte traditionen, fortæller DR Nordjylland.

- Forandring er ikke altid af det onde.Engang imellem skal man tænke i nye baner, siger skovrider Bendt Egede Andersen fra Naturstyrelsen Himmerland.

Der plejer ellers at komme 2-3000 mennesker til Rold Skov på Skovens Dag. Det er et godt fremmøde. Men i andre statslige skove er besøgstallet for nedadgående.

- Det er et spørgsmål om, at vi en årrække har lavet sådan en tivolidag hvert forår, men nu har besluttet at bruge kræfterne på en anden måde, siger Bendt Egede Andersen til DR Nordjylland.

Kræfterne skal blandt andet bruges på at skabe bedre rammer for eksempelvis mountainbikere, løbere, ryttere og andre, som bruger statsskovene.

- Det er eksempler, og nyskabelserne skal ske i tæt samspil med de grupper og brugerråd, der er knyttet til hver enkelt statsskov, siger skovrideren.

Tilbage står Dansk Skovforening, private og nogle kommunale skove alene om Skovens Dag, der på søndag udkommer i den 19. udgave.

Forsiden lige nu