LIGE NU:

Nordisk grænsekritik: Ansæt flere toldere i Danmark

Alt for meget narko slipper igennem utilstrækkelig grænsekontrol i Danmark, mener norske og svenske toldere.

De svenske og norske toldere ville ønske, at de havde flere danske kolleger for at få has på den strøm af hash og narko, der går gennem Danmark og videre til de nordiske lande, skriver Berlingske.

Kritikken kommer efter skyderiet i Aalbæk søndag aften, hvor tre norske hashsmuglere forsøgte at smugle 250 kilo hash ud af havnen.

- Det er klart, at med den stigning i beslaglæggelser, vi ser i Norge, så har vi den klare opfattelse, at det er virkelig tyndt med toldere i Danmark, siger Fredrik Støtvig, forbundsleder i Norsk Tollerforbund, til Berlingske.

Også det svenske toldforbund mener, at den er gal med den danske grænsekontrol.

- Vi synes, det er beklageligt, at Danmark ikke har flere toldere. For der kommer jo meget narkotika ind i Danmark, og de fleste beslaglæggelser gør vi ved Øresundsbroen eller i Helsingborg, siger formand Björn Hartvigsson fra Tull-Kust Forbundet.

I Danmark svarer den samlede toldindsats til omtrent 500 årlige fuldtidsstillinger. Til sammenligning har Norge 1500, mens Sverige lægger sig i spidsen med 2900, skriver avisen.

Og det er da også i Norge og Sverige, at narkofangsten er størst. Mens danske toldere beslaglagde tre kilo kokain og 118 kilo hash i første halvdel af 2012, så fik de svenske toldere fat på 8,5 kilo kokain og 449,5 kilo hash.

Formand for Dansk Told- og Skatteforbund Jørn Rise siger, at de nordiske toldindsatser er svære at sammenligne, men at man "roligt kan sige", at den danske toldindsats er "væsentligt mindre" end Sverige og Norges.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) siger til Berlingske, at der ikke kommer flere toldere, men at Danmark i stedet vil øge indsatsen gennem internationalt samarbejde.

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

140521 19 IN Luksusbaby og lantidsledige.00_02_56_03.Still001

play Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Til forsiden

Til forsiden