Foto: Betina Garcia, Scanpix.

To nordjyder favoritter til titlen som Årets Kok 2017

Når Danmarks største kokketalent skal kåres ved Årets Kok den 21. marts, ligger to nordjyder ganske lunt i svinget.

Nu er det jo ikke, fordi spilleselskaber altid har ret - men engang imellem kunne man godt tænke sig, at de havde. Især med de odds, NordicBet netop har sat for den gastronomiske talentkonkurrence, Årets Kok 2017.

Her er det nemlig nordjyderne Dennis Drejer Birch og Dennis Carlsen, der vurderes at have de bedste chancer for at vinde titlen, som flere danske Michelinkokke allerede kan prale af at have hevet hjem.

Spilleselskabets to bedste bud svinger begge til daglig gryderne i Aalborg. Dennis Drejer Birch fra Restaurant Vesterbro Comwell Hvide Hus er udråbt som spinkel favorit i odds 3,25, mens Dennis Carlsen fra Restaurant Bühlmann giver fire gange pengene igen, hvis han får medalje af fineste karat.

- Historisk set er top og bund i gastronomiske mesterskaber adskilt af små finesser. Årets Kok er ingen undtagelse, fordi det er her vi for første gang stifter bekendtskab med de talenter, der kommer til at præge dansk gastronomi de næste år. Dennis Drejer Birch er dog oplært i Michelin-omgivelser på Ti Trin Ned og viste i sin semifinale-sejr, at han allerede besidder et ekstra gear, siger Thomas Holm, pressechef hos NordicBet.

Udover Årets Kok skal Årets Tjener kåres sideløbende. Her dyster fem finalister i blandt andet osteservering og gæstebetjening. Sidste års bronzevinder Simon Bjerre Pedersen fra Restaurant Tabu i Aalborg kan gøre rent bord for Nordjylland, hvis han op til sin favoritstatus i odds 1,90.

Hver kok har seks timer og 25 minutter til at kreere en treretters vindermenu. Konkurrencen arrangeres af HORESTA og 3F, og afgøres den 21. marts i Hotel- og Restaurantskolen i København.

Årets Kok 2017 - odds:

Vinder af Årets Kok 2017:
Dennis Drejer Birch, 3,25
Dennis Carlsen, 4,00
Simon Thrane, 5,50
Kasper Correll, 6,50
Nicolaj Schmidt Skadborg, 10,00
Steffen Villadsen, 12,50
Patrick Godborg, 15,00
Peter Yung Worth Jacobsen, 20,00
Simon Derosche, 25,00
Habi Khaliqdad, 35,00

Vinder af Årets Tjener 2017:
Simon Bjerre Pedersen, 1,90
Helle Barnholt, 2,25
Christian Neve, 7,50
Nicolai Martens, 10,00
Puk Mortensen, 15,00