Nordjyder sender hilsen til Dronning Margrethe

Tak, lyder det fra mange kanter.

I snart 52 år har Hendes Majestæt, Dronning Margrethe, haft pladsen som regent i Danmark. Den tid er imidlertid snart forbi. Det stod klart efter Dronningens nytårstale, hvor hun annoncerede, at hun abdicerer 14. januar.

- Det er nu, der er det rigtige tidspunkt, lød beskeden til alle danskerne, der sad klistret til skærmen.

Det snarlige stop er i den grad ikke gået ubemærket hen. Heller ikke blandt nordjyderne.

Mange vil gerne sige tak for de mange år som majestæt, og det ville digitaliserings- og ligestillingsminister, Marie Bjerre (V) også, da hun skulle til nytårstaffel - den sidste af slagsen - med Dronning Margrethe som vært.

- Vi så det derhjemme og var overrasket. Men jeg blev også lidt ked af det. Jeg synes, vi har en enormt dygtig dronning. Det var en smuk tale, og det blev gjort på en ordentlig måde, som man kun kan have respekt for. Så nu bliver der også mulighed for at få sagt tak til hende, sagde Marie Bjerre til TV 2 Nord.

Foruden Marie Bjerre har flere andre også sendt en tak til Dronning Margrethe. Se bare videoen herunder:

Meget tyder på, at det er på grund af helbredsmæssige problemer, at Dronning Margrethe overlader tronen til sin søn Kronprins Frederik. 

- Tiden slider, og dårligdommene bliver flere. Man overkommer ikke længere det samme, som man gjorde før, sagde hun i talen.

Dronning Margrethe gennemgik i starten af 2023 en rygoperation. Siden 1992 er hun blevet opereret hele ni gange.


Seneste nyt

fra Nordjylland