Foto: Mikkel Elbech

Foto: Mikkel Elbech

1 af 2

Nordjylland vinder for tredje år i træk kulturpris

Torsdag vandt museet KUNSTEN Danmarks kulturformidlingspris, Artbeat Prisen. Det er tredje år i træk, at prisen går til Nordjylland.

Tre år i streg er det lykkedes Nordjylland at vinde Danmarks kulturformidlingspris, Artbeat Prisen. I år var det museet KUNSTEN, der løb med sejren. Kulturminister Marianne Jelved overrakte prisen til museumsdirektør Gitte Ørskou med begrundelsen:

- Juryen for Artbeat Prisen 2015 har valgt at lade kulturformidlingsprisen gå til KUNSTEN. Begrundelsen er den store kvalitet og kreativitet som er lagt i selve formidlingen af museets værker. Som følge af restaurering og revitalisering af den over 40 år gamle museumsbygning har KUNSTEN tænkt kultur- og museumsformidling på nye, spændende måder og har således valgt at flytte værkerne ud af deres vante rammer.

Artbeat prisen bliver givet til et projekt eller en aktør indenfor kulturlivet, der har formået at kombinere det kunstnerisk nyskabende med det formidlingsmæssigt fremsynede.

Prisshowet blev afholdt på Teatret ved Sorte Hest i København. Udover Artbeat Prisen blev også Særprisen, der gik til virtual reality-projektet Skammekrogen, og Talentprisen, der gik til designer Thomas Dambo, uddelt.