LIGE NU:

Nordjysk forsikringskoncern opkøber konkurrent

Dansk Glasforsikring bliver en del af Himmerland Forsikring-koncernen med hovedsæde i Aars

Himmerland Forsikring i Aars er kun et blåt stempel fra Finanstilsynet fra at kunne indlemme Dansk Glasforsikring i koncernen og dermed udvide aktiviteterne. Dansk Glasforsikring er højt specialiseret inden for forsikring af glas og sanitet og havde sidste år præmieindtægter i størrelsesordenen 20 millioner kroner samt et resultat efter skat på 4,2 millioner kroner.

Opkøbet af den Dansk Glasforsikring sker via Concordia Forsikring, som også ejes af Himmerland Forsikring, og overtagelsen sker ved udgangen af denne måned.

Direktør i Himmerland Forsikring-koncernen, Ole Færch, der indtræder i direktionen for Dansk Glasforsikring, glæder sig til, sammen med medarbejderne, at kunne videreføre en opgave, der for flere implicerede må betragtes som et livsværk.

- Vi er glade for at kunne videreføre og udbygge selskabets nuværende brand og position på markedet til glæde for selskabets forsikringstagere, samarbejdspartnere og medarbejdere, siger Ole Færch, der sammen med direktør Christian C. Nielsen og øvrige medarbejdere på Dansk Glasforsikrings kontor i Virum vil sikre en stabil overgang i vante rammer.

Jørn B. Olsen, der er bestyrelsesformand for Dansk Glasforsikring, siger, at salget til Himmerland Forsikring-koncernen hænger sammen med, at det ikke længere rækker at drive forsikringsselskab på udelukkende at forsikre glas og sanitet.

- Generationer har været aktionærer og fulgt Dansk Glasforsikring i medgang og modgang i selskabets 133-årige tilværelse. Det er derfor ikke uden vemod, at vi giver stafetten videre, men en fortsættelse af selskabet ville kræve en ændring af den nuværende forretningsmodel, således at selskabet fremover også kunne tilbyde andre forsikringer end glas og sanitet. Dette er nu muliggjort, siger Jørn B. Olsen.

Efter fusionen vil Dansk Glasforsikring netop også kunne tilbyde hele Himmerland Forsikrings palette af forsikringsprodukter til kunderne.

Opkøbet af Dansk Glasforsikring kommer efter, at Himmerland Forsiking kom ud af seneste regnskabsår med et overskud før skat på næsten 65 millioner kroner og en egenkapital på over 800 millioner kroner.