Nordjysk kamp om overlevelse i fuld gang

Blokhus FC og FC Hjørring kæmpede lørdag om point i fodboldens 1. division. Foto: Ib William Christensen (Arkiv)

Fra næste sæson skæres der i antallet af hold i fodboldens 1. division. Det betyder, at kapløbet om overlevelse er i fuld gang og de nordjyske klubber er i farezonen.

Lørdag dannede Hjørring Stadion rammen om kampen mellem FC Hjørring og Blokhus FC. Fra sæsonen 2012-13, bliver 1. division reduceret fra 14 til 12 hold. Det betyder, at chancerne for at blive i den næstbedste række er betydeligt mindre end før, ligesom det bliver væsentligt sværere at komme tilbage, hvis man først er rykket ned:

- Derfor vil det være vigtigt lige nu at sikre sig at blive i 1. division. Dermed får man adgang til sponsorkroner og selvfølgelig også til TV-penge og den slags, der følger med. Ligesom det vil have en sportslig værdi for lokalområdet, og den følelsesmæssige psykologiske værdi, for folk i- og omkring klubben, siger ekspert i sportsmanagement, Kenneth Cortsen, til TV2/NORD.

Lørdagens kamp vidnede om, at der i den grad bliver kæmpet for overlevelse. Efter 2. halvleg havde begge hold sat bolden i maskerne to gange, og det er nu, at klubberne skal reagere på truslen om 2. division.

- Vi er villige til at ofre det, der skal til for at blive i rækken, men det skal også være sådan, at det kan bære økonomisk, og vi vil ikke satse så meget økonomisk, at vi ikke har en klub, hvis vi rykker ned i 2. division igen, siger bestyrelsesformand i Blokhus FC, Bøje Holmsgaard Lundtoft, til TV2/NORD.

Klubberne har lidt over en halv sæson tilbage, til at sikre sig en af pladserne i fodboldens næstbedste række:

- Det handler om, at gå ud og finde et sportsligt momentum uden at gå ud og overinvestere. Man skal have det optimale ud af de ressourcer, man har, uden at gå ud og bruge alt for mange penge, for du står stadig med den her risiko, at det er muligt at rykke ned, vurderer Kenneth Cortsen.

Lørdagens lokalbrag mellem FC Blokhus og Hjørring endte 2-2, og holdende må nøjes med ét point hver. Kenneth Cortsen vurderer, at det reelt set er 6 hold, der kæmper om at undgå de tre nedrykningsplaceringer.

- Jeg tror, at næste år i 1. division vil der være et til to nordjyske hold, og så vil der altså være et eller to nordjyske hold, der må lade livet, slutter Kenneth Cortsen.

Udover FC Hjørring og Blokhus FC kæmper også Hobro om at blive i 1. division.

Forsiden lige nu