Nordjyske banker tæt på ægteskab - Få det store overblik

Et langt tovtrækkeri ser ud til at være ved vejs ende, efter at Spar Nord tirsdag formiddag har tilkendegivet, at de bakker op om et fremtidig salg af Nørresundby Bank til Nordjyske Bank.

Det der efterfølgende skulle vise sig at blive en flere måneder lang bankkrig startede med, at et hemmeligt notat om en mulig bank-fusion mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank blevet stjålet fra en betroet medarbejder. Det tvinger de to banker til at offentliggøre planerne til fondbørsen. Planen med fusionen er, at den skal blive til Nordbank.

En lille måned senere blokerer Spar Nord for en sådan fusion. Banken ejer over halvdelen af aktierne i Nørrsundby Bank, og synes ikke om udsigterne til at blive en del af en fremtidig storbank i Nordjylland.

Den 10. november tager hele sagen en ny drejning, da Spar Nord afgiver et købstilbud på to milliarder på Nørresundby Bank. Købstilbuddet omhandler de sidste 45,2 procent af aktierne i banken.

Spar Nords interesse får Nordjyske Bank til lommerne. Banken vælger at overbyde Spar Nords tilbud på 425 kroner per aktie, og fremsender et tilbud på 335 kroner plus en aktie i Nordjyske Bank.

Den 13. januar gør Nordjyske Bank tanke til handling. Aktionærerne i banken giver grønt lys til, at der kan afgives et officielt købstilbud på Nørresundby Bank. Købstilbuddet får Spar Nord til at trække sig fra forhandlingerne.

Sidste reelle forhindring før at en ny stor nordjysk bankfusion kan se dagens lys er, at Spar Nord skal have fundet købere til aktierne i Nordjyske Bank. Den 24. februar meddeler Spar Nord i en pressemeddelelse, at de har fundet købere, og fusionen mellem Nordjyske Bank og Nørresundby Bank ligger lige for.

Torsdag den 26. februar skal Nørresundby Bank på en ekstraordinær generalforsamling tage stilling til Nordjyske Banks købstilbud.

Forløb i punktform

10 oktober 2014 - Offentligheden hører for første gang om Nordjyske Bank og Nørresundby Banks fusionsplaner. Tanken er , at man vil fusionere og blive til Nordbank.

5 november 2014 - Spar Nord blokerer igennem deres aktiepost i Nørresundby Bank for en fusion. De vil ikke være en del af en ny nordjysk storbank.

10. november 2014 - Spar Nord afgiver et købstilbud på to milliarder kroner for de resterende 45,2 procent af aktierne i Nørresundby Bank.

18. december 2014 - Nordjyske Bank overbyder Spar Nord i forsøget på at overtage Nørresundby Bank.

13. januar 2015 - Aktionærerne i Nordjyske Bank giver bestyrelsen lov til at afgive et officielt købstilbud på Nørresundby Bank. Dagen efter afgives tilbud, hvilket får Spar Nord til at trække sig.

24. februar 2015 - Spar Nord har nu fundet købere til deres andel af aktier i Nørresundby Bank, og dermed er vejen banet for en fusion.

26. februar 2015 - Nørresundby Bank skal på en ekstraordinær generalforsamling endelig beslutte sig for et opkøb.