Foto: Pressefoto - Økologisk Landsforening

Nordjyske firmaer på charmetur: Tyskerne skal spise mere økologi

To nordjyske virksomheder er med i dansk delegation, der laver eksportfremstød i Hamborg.

Der er et enomrt vækstpotentionale i salg af økologiske fødevarer til Tyskland. Derfor er Dava Foods fra Hadsund og Nordex Food fra Dronninglund i disse dage rejst mod syd for at sælge deres varer på det kæmpe tyske marked sammen med 10 andre firmaer og Landbrug & Fødevarer.  

I dag er den økologiske andel af foodservice-markedet (dvs. cafeer, restauranter og storkøkkener, red.) i Tyskland på blot 0,5%, hvilket svarer til 350 millioner euro. Det viser tal fra det tyske Miljøministerie.

- Vi ser et rigtig stort potentiale for at eksportere mere dansk økologi til det tyske foodservice-marked. Hvis den begrænsede markedsandel, de har i dag, nærmer sig øko-andelen i tysk detail, taler vi om op til 3,6 milliarder euro, siger Sarah C. S. Fuglsig, der er markedskonsulent hos Landbrug & Fødevarer. 

Tyskland er Danmarks absolut vigtigste eksportmarked indenfor økologiske fødevarer med en andel på omkring 40 procent af den samlede danske eksport af økologiske varer. 

I Hamborg mødes de 12 danske virksomheder med tyske storkøkkener og grossister. Der bliver i løbet af dagen blandt andet holdt inspirationsoplæg fra både danske og tyske storkøkkener, der med succes har omlagt til økologi. 

Dava Foods er en stor spiller på det internationale marked for æg, mens Nordex Food er et dansk mejeriselskab, der laver hvide oste, som man kender med fra landene omkring Middelhavet, og 

De 12 deltagende danske virksomheder spænder vidt fra kød, ost og grøntsager til saft, snacks og is. De er:

  • Bornholms Mosteri 
  • Danish BiOrganic, Hinnerup
  • DAVA Foods, Hadsund
  • Friland, Randers
  • Gasa Odense
  • HK Scan, Vinderup
  • Northern Greens, Horsens
  • Osterberg International, Rynkeby
  • Rawbite, Lyngby
  • Skarø Is, Svendborg
  • Raw Snacks, Aarhus
  • Nordex Food, Dronninglund

 

 

 

NORDEX FOOD er et privatejet, dansk mejeriselskab specialiseret i fremstilling af hvide oste, som man typisk kender det fra landene omkring Middelhavet.