LIGE NU:

Nordjyske pædagoger har stadig kampgejst

Pædagogstrejken går i dag ind i sin fjerde uge.I Hjørring betyder det at 4000 børn står uden pasning - nu er flere forældre ved at miste tålmodigheden.

- Det er noget hårdt efterhånden, det må jeg sige. Vi forældre føler os som gidsler, og det er børnene, det går ud over, siger Claus Flensted Andersen, der er formand for bestyrelsen i Børnehaven Vestbakken i Tårs i Hjørring Kommune og selv far til tre børn.
Han kan efterhånden ikke forstå pædagogerne og deres fortsatte strejke og kamp for mere i løn.
- Det går ud over børnene, siger han.
De strejkende pædagoger er kede af, at det rammer børn og forældre, men de er klar til at fortsætte kampen.
- Vi har ikke fået det, vi er gået efter, så vi har stadig kampgejst. Pædagogerne vil anerkendes for deres job ved at få mere i løn, siger fællestillidsrepræsentant for pædagogerne i Hjørring Kommune, Ulla Bøjesen.
Pædagogerne her i Hjørring er de eneste i Nordjylland som strejker - men fra næste uge træder en lock out i kraft - det betyder at samtlige pædagoger i hele landet ikke kan komme på arbejde og alle landets børn i daginstitutioner står uden pasning - hvis ikke der kommer en løsning inden.
Ulla Bøjesen mener, at pædagogerne i Hjørring er klar til at gå hele vejen - også selv om den varslede lock out fra tirsdag i næste uge kommer til at koste pædagogerne på pengepungen.
- Der sidder selvfølgelig nogle, som synes, nu er det ved at være nok, og det kommer til at koste, men den overvejende melding fra pædagogerne i Hjørring er, at vi forsætter. Lock outen er jo arbejdsgiverens våben, ligesom strejken er vores, og i tilfælde af lock out, så kan vi jo hverken gøre fra eller til, siger Ulla Bøjesen.

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Til forsiden

Til forsiden