LIGE NU:

Nordjyske sygeplejersker ønsker ikke indgreb

Flere nordjyske folketingspolitikere og cheflægen på Aalborg sygehus forlanger, at regeringen griber ind og standser den igangværende konflikt på sundhedsområdet. Nordjyske sygeplejersker afviser

Til strejkemødet tirsdag formiddag mødte omkring 100 sygeplejersker op. Ingen af dem ønsker et indgreb fra regeringen, selvom forhandlingerne mellem Sundhedskartellet og Danske Regioner er brudt sammen.

- Stemningen er lidt mat og frustrerende. Folk er kede af sammenbruddet, men vi bakker fuldstændig op om vores formand, og vi ønsker ikke noget indgreb, siger Marie Bro Søndergaard til TV2/NORD

Kampgejsten er der altså stadig hos sygeplejerskerne. De kæmper for at få en lønstigning på 15 pct., selvom Danske Regioner vil give 13 pct.

- Det her er også en værdikamp. Vores kollegaer er på vej over i det private arbejdsmarked, hvor de kan tjene helt op til 50 pct. mere i løn end vi kan tilbyde i det offentlige. Og det synes jeg, vi skal stoppe, siger Susanne Winther Sørensen, udviklingssygeplejerske på Aalborg Sygehus.