Nordmand fængslet i tre uger

Foto: Per Frank Paulsen

To nordmænd er anholdt i sagen. 38-årig nordmand varetægtsfængslet.

En 38-årig norsk mand er varetægtsfængslet i tre uger ved Retten i Hjørring fredag, sigtet i smuglersagen fra Ålbæk Havn, hvor politiet under en dramatisk aktion dræbte en nordmand for fem måneder siden.

Nordmanden nægter sig skyldig, og han har kæret rettens varetægtsfængsling til landsretten, oplyser politikommissær Allan Overgaard ved Nordjyllands Politi til Ritzau.

Norsk politi har på grund af efterlysninger fra Nordjyllands Politi anholdt den 38-årige tirsdag i det sydlige Norge.

En 45-årig mand er også anholdt i sagen. Det skete torsdag, og Nordjyllands Politi har nu bedt om at få manden udleveret, så han kan stilles for en dommer.

Nordjyllands Politi eftersøger i samarbejde med norsk politi fortsat den 28-årige Jan Roar Ims, der har været efterlyst siden 11. januar.

En motorbåd kom den pågældende nat sejlende fra Norge til Ålbæk Havn mellem Skagen og Frederikshavn. På havnen ventede to nordmænd med 250 kilo hash - og politiet.

Da politiet gav sig til kende, forsøgte mændene at stikke af i båden. Men politiet lå også klar i en båd ude på vandet.

Aktionen udviklede sig yderligere, da en betjent fra politiets aktionsstyrke sprang over i smuglerbåden. Her havde den 49-årige nordmand ikke tænkt sig at give op og skød betjenten to gange i lysken.

Politiet besvarede ilden og dræbte den 49-årige med skud i hovedet og i brystet.

En 27-årig nordmand blev såret af skud under en anholdelsesaktion på vandet ved Ålbæk Havn. Han har erkendt besiddelse og transport af 250 kilo hash, og sidder nu varetægtsfængslet.

Den tredje nordmand, der er 36 år, har erkendt besiddelse og forsøg på smugling af 45 kilo hash. Også han sidder i øjeblikket varetægtsfængslet.

Politiets interesse for den 28-årige kan skyldes, at der stod tre norsk indregistrerede biler på kajen ved Ålbæk Havn søndag 6. januar, hvor skudepisoden fandt sted.

Forsiden lige nu