Mange var mødt op til den officielle indvielse af akutmodtagelsen i Hjørring. Foto: Ivan Johan Hansen

Ny akutmodtagelse i Hjørring

Sygehus Vendsyssel i Hjørring først i Nordjylland med den nye akutmodtagelse.

Der var godt fyldt op i ambulancehallen, da Sygehus Vendsyssel i Hjørring onsdag indviede en splinterny bygning til akutmodtagelse til 100 millioner kroner.

Fremover bliver akutpatienterne straks ved ankomsten sorteret efter, hvor syge, de er. De dårligste bliver ikke lagt hen på en stue og tilset efter nogen tid. De kommer omgående i behandling.

Patienter med et uklart sygdomsbillede bliver indlagt kortvarigt på et særligt sengeafsnit i akutmodtagelsen. Her vil der blive sørget for en hurtig diagnosticering, fordi mange forskellige, erfarne læger går rundt på afsnittet.

Flere skadestuer og flere særligt uddannede sygeplejersker forventes at nedbringe ventetiden med flere timer for de lettere tilskadekomne.

Og så bliver det muligt at bestille tid både i røntgen og på skadestuen via nettet, hvis man for eksempel har gået med en skade i nogle dage og efterhånden gerne vil have kigget på den.

- Det sparer tid for patienten, arbejdsgiveren og sygehuset, siger akutlæge Kjeld Damgaard, klinikchef i Akutmodtagelsen.