LIGE NU:

Ny cricket klub med integrationsdrømme

En ny cricket klub i Frederikshavn med tidligere professionel spiller i spidsen vil gerne gøre en forskel for integrationen.

Frederikshavn er snart en cricket klub rigere. Men det er altså ikke en hvilken som helst klub, der åbner. Manden bag, Atif Jamal, har nemlig et særligt ønske med klubben. 

- Jeg håber, at vi kan samle et hold, der både har danskere, asylansøgere og måske tilflyttere fra andre lande. Hvis holdet kan fungere som en form for integrationsprojekt, hvor vi både blive bedre til at spille cricket og til at forstå hinandens baggrunde, forklarer Atif Jamal. 

Selv elsker han at spille cricket. Han har tidligere været på professionel kontrakt hos en af Danmarks bedste cricket klubber, AB Cricket Club i Gladsaxe. Atif har sammen med sin chef på produktionsvirksomheden Roblon fået den ide, at byen skal have sin egen cricket klub. 

Med hjælp fra Frederikshavn Kommune og sponsorat fra Roblon er det nu blevet en realitet. Fra den 21. januar er der arrangeret vintertræning i Arena Nord.

- Der har været stor interesse, siger Atif Jamal. 

Frederikshavn Kommune har hjulpet til med kontakt til cricket-interesserede vendelboer, ligesom der også på asylcentret i Frederikshavn er flere, der har lyst til at deltage i projektet. Det kræver 12 personer, før de kan stille et hold til en indendørs cricketkamp. 

- Jeg håber selvfølgelig, at der kommer så mange, at vi kan træne med hold. Man kan komme og prøve, eller man kan komme og være rigtig god. Det vigtigste er, at man kommer. For efter den indledende periode, hvor vi får stablet klubben på benene, vil vi gerne spille i divisionen. Og jeg ved, jeg kan lære folk at spille cricket. Bare de kommer. Så kan de lære mig noget om danske traditioner eller humor i omklædningsrummet. Alle er velkomne, lyder det fra Atif Jamal.

 

 

PH 280120 IN Udlændingestyrelsen snyder Still

Awidas pas gjorde hende 10 år "yngre": Nu får hun endelig pension

20210122-110613-L-1920x1920we

Minksagen: Folketinget skal beslutte, om Mette Frederiksen skal for en rigsret

børnelufter

play Tinna ’lufter’ børn: Frikvarter for både børn og forældre

20201229-230743-L-1920x1920we

Restriktioner forlænges resten af vinteren, erfarer TV 2

PH 280120 IN Udlændingestyrelsen snyder Still

Awidas pas gjorde hende 10 år "yngre": Nu får hun endelig pension

20210122-110613-L-1920x1920we

Minksagen: Folketinget skal beslutte, om Mette Frederiksen skal for en rigsret

Til forsiden

Til forsiden