Ny måling viser stort rødt flertal

Helt ny måling viser, at rød blok står til 96 mandater, og blå blok til 79 mandater ved det kommende valg.

Danmark står til at få en ny regering efter 15. september. Det viser i hvert fald en dugfrisk meningsmåling, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau.

I meningsmålingen, der er foretaget i perioden 18. - 25. august, står den røde blok til at få 96 af de 175 danske mandater i Folketinget. Den blå blok står til at få 79 mandater.

Hertil kommer to mandater fra Grønland og to mandater fra Færøerne, som ikke indgår i målingen fra Voxmeter. Målingen er Voxmeters første offentliggjorte måling, siden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fredag formiddag udskrev valget.

Tendensen bekræftes af de seneste tre ugers målinger fra fem af landets øvrige analyseinstitutter.

I den nye måling står Socialdemokraterne til at få 50 mandater, De Radikale 13 mandater, SF står til 26 mandater og Enhedslisten til syv mandater.

I forhold til Voxmeters seneste måling fra 19. august betyder det, at Socialdemokraterne og SF går frem, mens De Radikales opbakning er uændret, og Enhedslisten taber lidt.

I den blå blok står Venstre i målingen til 39 mandater, De Konservative til 11 mandater, Dansk Folkeparti til 23 mandater og Liberal Alliance til 6 mandater.

Tallene betyder, at De Konservative og Liberal Alliance går lidt tilbage, mens tilslutningen til Venstre er uændret, og Dansk Folkeparti går frem.

Ifølge analyseinstituttet Epinions måling for DR for to uger siden ville den røde blok på daværende tidspunkt være løbet med 97 mandater - svarende til 55,5 procent af stemmerne. I den anden ende af skalaen spåede Gallups meningsmåling i tirsdags i Berlingske, at rød bloks flertal "kun" rækker til 91 mandater.

Meningsmålinger fra de øvrige analyseinstitutter, Greens, Rambøll og Megafon viser henholdsvis 94 og 95 mandater til den røde blok.

Voxmeters nye måling er foretaget med 1002 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Cirka 21,5 procent udtrykker i målingen tvivl om, hvor de vil sætte deres kryds.