Foto: TV2/Nord

Ny sag om kursfusk i Ebh Bank

Bagmandspolitiet bekræfter, at der snart bliver rejst tiltale en ny sag om kursmanipulation, hvor Ebh Bank er involveret.

Ebh Bank-skandalen er tilsyneladende langt fra slut. Bagmandspolitiet bekræfter overfor Jyllands-Posten, at der er endnu en sag om kursmanipulation på vej, og at Ebh Bank er den ene part i sagen.

Fredag kostede en sag om grov kursmanipulation to bankdirektører og tre medarbejdere i henholdsvis den krakkede Ebh Bank og Sparekassen Himmerland fængselsstraffe og en bøde på 5 millioner kroner til Sparekassen Himmerland. Ifølge Jyllands-Posten er den nye sag om kursmanipulation mange gange større.

Jyllands-Posten erfarer, at den anden part i den nye Ebh Bank-sag er Dexia Bank, men dette vil Bagmandspolitiet ikke kommentere på.

Finanstilsynet meldte allerede Ebh Bank og Dexia Bank til politiet i 2010, og Statsadvokaten for Økonomisk Kriminalitet er først ved at have afsluttet efterforskningen nu. Man regner med at rejse tiltale i løbet af foråret.

I sagen om kursmanipulation mellem Ebh Bank og Sparekassen Himmerland blev der manipuleret med aktier til en værdi af 10 millioner kroner. I sagen, der involverer Dexia Bank og Ebh Bank, mente Finanstilsynet i 2010, at der var manipuleret med aktier for 300 millioner kroner.