Dagligvarehandlen opfordres il at sætte skilte op, der siger, at man kun bør handle én person ad gangen. Foto: Per Frank Paulsen

Dagligvarehandlen opfordres il at sætte skilte op, der siger, at man kun bør handle én person ad gangen. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Nye retningslinjer skal sikre kunder og medarbejdere mod smitte med coronavirus

Vi skal stadig kunne handle, men det skal ske på en forsvarlig måde, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Fra i dag vil du måske møde en opsynsperson, der skal sørge for håndsprit, forhindre kødannelse og opfordre til afstand, i de største varehuse, storcentre og stormagasiner.

Det er nemlig et krav i de nye retningslinjer, der træder i kraft i dag, som regeringen sammen med erhvervslivet og sundhedsmyndighederne har lavet for detailhandlen.

Det gælder for dagligvarebutikker, storcentre, stormagasiner, og arkader, basarer mv.

Vi skal stadig kunne handle og holde gang i hjulene hos både den lokale brugs og storcentret, men det skal ske på en forsvarlig måde.

Simon Kollerup (S), erhvervsminister

Fremover opfordres dagligvarehandlen også til at sætte skilte op, der siger, at man kun bør handle én person ad gangen.

- Det er vigtigt, at vi holder fast nu og står sammen om at holde afstand og leve op til retningslinjerne, så vi kan holde så meget af dansk erhvervsliv åbent som muligt. Vi skal stadig kunne handle og holde gang i hjulene hos både den lokale brugs og storcentret, men det skal ske på en forsvarlig måde. Sådan så både medarbejdere og kunder kan føle sig trygge. Jeg forstår godt, hvis man er ærgerlig over, at vi nu igen skal til at indrette vores liv efter corona. Det er jeg også. Men dansk erhvervsliv har vist, at man er opgaven voksen, siger erhvervsminister Simon Kollerup.