Pip fra politiet på patrulje

Nordjyllands Politi tweeter fra weekendens patruljer.

Nætterne mellem fredag og lørdag og lørdag og søndag, kan man få et anderledes indblik i det arbejde politiet laver i Nordjylland.

Her kan man nemlig hive sin pc, smartphone eller tablet frem, taste sig frem til Twitter og i beskeder af højst 140 tegn læse hvad politiet får nætterne til at gå med.

Konkret vil en medarbejder fredag nat sidde på bagsædet af en patrulje i Hjørring og lørdag nat i en patruljevogn i Aalborg hvor en politielev sidder bag rattet.

Ifølge politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau, der er leder af beredskabet ved Nordjyllands Politi, er der to grunde til at politiet griber til den sociale microblogging-tjeneste: At fortælle borgerne om politiets arbejde og at undersøge om tweets kan understøtte politiarbejdet.

- Man kunne for eksempel forestille sig, at vi kan udsende efterlysninger af personer eller gøre borgerne opmærksomme på mistænkelige køretøjer i et område, siger politiinspektøren.

Udover betjentene på gaden vil også vagtchef Karsten Højrup Kristensen, der i weekenden har det forkromede overblik inde på politigården, tweete.

- Det skal blive interessant at se, om vi kan skabe en synergi mellem de tweets, jeg som vagtchef kan udsende, og de tweets som der kommer fra patruljevognen, siger Karsten Højrup Kristensen.

Nordjyllands Politi melder dog på forhånd ud, at der ikke stilles nogen garantier for et komplet indblik i politiarbejdet.

- Vi vil jo ikke skrive, hvis vi sender en vogn ud for at rundere efter en mistænkelig person. Så er pågældende jo advaret om, at vi kommer, siger Karsten Højrup Kristensen

Nordjyllands Politi kan følges på Twitter HER