LIGE NU:

Plads til små håndværkere

Det nye sygehusbyggeri skaber opgaver for mellemstore nordjyske entreprenører.

Region Nordjyllands nye sygehusbyggeri bliver en gylden mulighed for især mellemstore nordjyske entreprenører.

Bygherren har nemlig på forhånd besluttet, at det kæmpestore byggeri skal brydes op i mange små bidder, så de mindre virksomheder også kan byde på opgaverne. Ifølge projektchef Niels Uhrenfeldt er det endda god byggeledelse.

- Vores erfaring fra andre af Regionens byggerier viser, at når vi laver mindre entrepriser, får vi større konkurrence, fordi flere simpelthen kan være med.

Ud over at lave en udbudspolitik der giver de lokale mellemstore byggefirmaer en chance, har Region Nordjylland også sat penge af til et projekt, hvor de mindre håndværksmestre kan være med. I projektet "gør dig klar til anlægsarbejder" hjælper Regionen virksomhederne til at finde sammen om udbudsopgaver, som de hver især er for små til at løfte.

Formanden for Dansk Byggeri i Nordjylland Knud Kristensen erkender, at der er behov for mere samarbejde mellem håndværkerne, hvis de skal have de attraktive opgaver på sygehuset, men han ved også, at det bliver svært.

- Den ene dag er to håndværksmestre hinandens værste konkurrenter på de lokale byggeprojekter og måske ikke de bedste venner i verden, så der ligger en stor opgave i at få dem til at gå sammen om en opgave, siger han.