Ansatte på Aalborg Universitetshospital og Dansk Sygeplejeråd har fået nok af politiske bortforklaringer. Foto: Bruno Stagsted

Plejepersonale har fået nok

Både ansatte på Aalborg Universitetshospital og Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland er trætte af at høre om omstruktureringer - de vil se handling i stedet.

- Vi står stadig tilbage med problemet!

Sådan siger Pia Sigsgaard Bæk, sygeplejerske på kardiologisk afsnit på Aalborg Universitetshospital, i dag. Både hun og kollegerne er godt trætte af politiske bortforklaringer.

- Jeg synes, man skal komme ud og opleve, hvordan vores hverdag er. For det er jo det, der er det vigtige, siger Karen-Elise Christensen, der også er sygeplejerske på afdelingen.

TV2/Nord kunne i går fortælle, hvordan kardiologisk afsnit S1 for tiden oplever massive problemer med overbelægning. Afdelingen har 33 sengepladser, men har i perioder oplevet at have helt op til 40 patienter indlagt på afdelingen.

Løsningen er imidlertid, ifølge regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.dem.), at man skal finde nye måder at tilrettelægge arbejdet på. Den løsningsmodel giver hverken de ansatte på kardiologisk afsnit eller Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland dog meget for. De er trætte af at høre om omstruktureringer.

- Man kan sagtens omstrukturere, men man bliver nødt til at gøre det på en måde, hvor patienterne har senge at ligge i på en stue, og ikke ude på gangen, siger Helle Kanstrup, kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland.

Ifølge Dansk Sygeplejeråd er problemet med overbelægning på de nordjyske sygehuse lige nu så massivt, at der siden nytår dagligt har været mellem 50 og 100 patienter mere indlagt på de medicinske afdelinger, end der reelt er kapacitet til.

På kardiologisk afsnit håber personalet blot på, at der snarest bliver fundet en løsning på problemet med overbelægninger.

- Hvis der kan gøres noget for at lette vores hverdag, så synes jeg man skal gøre det. Vi skal også være effektive og det vil vi også gerne, men vi skal også levere en god sygepleje, så der ikke sker fejl, siger Karen-Elise Christensen.