LIGE NU:

Politi advarer om fup-opkald: - Smæk røret på

Fredag har Nordjyllands Politi fået over 40 henvendelser om fup-opkald fra udenlandske telefonnumre.

Udenlandske kriminelle, som er ude på at lokke kontooplysninger ud af dig, eller få dig til at ringe tilbage til overtakserede udenlandske numre, har haft rigtig travlt fredag.

Her har Nordjyllands Politi nemlig modtaget over 40 henvendelser fra nordjyder, der har været udsat for de såkaldte fup-opkald.

- Vi hører jævnligt om disse fupopkald, men i dag har vi haft henvendelser fra exceptionelt mange borgere, der har været udsat for det her svindelnummer, siger Kristian Nørgaard Thomsen, der er leder af Servicecentret ved Nordjyllands Politi.

Svindlerne kan påstå, at du har vundet et stort pengebeløb, men de skal liiiige bruge dine kontooplysninger, før de kan udbetale pengene.

De kan også sige, at de er fra Microsofts kundesupport, og de skal også liiiige bruge kontooplysninger, før de kan "hjælpe" med at løse det problem, svindlerne mener, din PC har.

Men det er altså svindel, understreger politiet, der opfordrer nordjyderne til at smække røret på.

- Og ring aldrig tilbage, hvis der er nogen fra et udenlandsk nummer, som du ikke kender, der har ringet til dig. Det kan koste en dyr telefonregning, advarer Kristian Nørgaard Thomsen.

Ifølge Nordjyllands Politi er det blandt andet italienske telefonnumre, svindlerne gemmer sig bag, og politiet kan have svært ved at gøre noget ved sagerne, så opfordringen skal lyde endnu engang: Smæk røret på.