02:19

I pinsen snuppede politiet 800 bilister der trykkede alt for hårdt på speederen. Det bekymrer politiet.

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Politi: Det er foruroligende med så mange fartsyndere

En køretur i pinsen er for knap 800 nordjyder blevet en del dyrere end planlagt. De mange fartglade bilister bekymrer hos Nordjyllands Politi.

Inden længe får knap 800 nordjyder en træls rudekuvert ind gennem brevsprækken. I pinsen blev de nemlig alle fanget i politiets blitzlys med foden lidt for hårdt på speederen.

- Jeg synes, at det er trist, at man ikke kan finde ud af at sætte farten ned. Det handler jo om respekt for alle andre, siger politiassistent Kim Haubro, der sad i politiets fotovogn henover pinsen.

Politiassistenten er ikke den eneste, der er træt af de mange fartsyndere. Claus Starcke arbejder til daglig med at vedligeholde veje. Han har oplevet de alt for hurtige biler langs motorvejen på lidt for nært hold. 

- Jeg oplever tit, at folk kører for stærkt. De kører inde på rumlestriberne, når vi holder i nødsporet. Det kan godt give lidt panik. Man tænker jo på, om de har set os eller ej, siger Claus Starcke.

I pinsen blev der taget 800 i fartkontrollen. Det tal var endnu højere tilbage i marts, da nordjyderne satte en landsdækkende rekord. Her gik der nemlig 2800 i politiets fotofælde på bare fire timer. Det ser dog ikke ud til, at nordjyderne har lært at sætte farten ned efter den lidet flatterende rekord blev sat.

- Det er jo foruroligende, at man stadigvæk ser flot på det her. Vi har alle de her fotobiler, og man kan møde os, hvor det skal være. Det er måske dét, der ikke rigtig har slået igennem endnu, siger Kim Haubro.

Nordjyllands Politi vil i den kommende tid være klar med kameraet på flere strækninger, så hvis man som bilist vil slippe for en træls rudekuvert, så er det med at lette foden fra speederen.