- Vi har været så godt som alle steder, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Per Jørgensen og tilføjer: - Det er mit indtryk, at det generelt er gået godt med at overholde forbuddet om ikke at samles mere end højest ti personer. Vi har fået nogle henvendelser fra borgere, der mente, at der var for mange mennesker samlet nogle steder, så har vi naturligvis tjekket det, men det har vist sig, at der ikke var grund til at give påbud om at forlade pågældende sted. Arkivfoto Foto: Lone Dam Vad

Politiet melder om rolige påskedage: Lokale og turister har forstået at holde sig fra hinanden

Det er blevet til enkelte løftede pegefingre, til gengæld har der ikke være brug for bødeblokken, sådan lyder det fra vagtchef hos Nordjyllands Politi om politiets ekstra fokus på at forhindre flere end ti personer samlet hen over påsken.

Efter Folketinget indførte midlertidige restriktioner for begrænse coronasmitte i Danmark og forbød forsamlinger af mere end 10 personer ude og inde, fik politiet samtidig mulighed for at påbyde forsamlede personer at forlade stedet.

Og politiets nye mulighed har i påsken været et af de fokusområder, som Nordjyllands Politi har været optaget af. 

- Vi har været så godt som alle steder i Nordjylland, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Per Jørgensen og tilføjer:

- Det er mit indtryk, at det generelt er gået godt med at overholde forbuddet om ikke at samles mere end højest ti personer. Vi har fået nogle henvendelser fra borgere, der mente, at der var for mange mennesker samlet nogle steder, så har vi naturligvis tjekket det, men det har vist sig, at der ikke var grund til at give påbud om at forlade pågældende steder.

Politiets nye retningslinjer, der er politisk bestemte grundet den særlige corona-situation, betyder, at forbuddet kan indføres, hvis politiet skønner, det er nødvendigt for at hindre smittefare på stedet, og at påbud på stedet ikke skønnes at være tilstrækkeligt. Desuden kan politiet udskrive en bøde på 2.500 kroner for overtrædelse af reglerne i epidemiloven.

Det er netop muligheden for at give påbud og forbyde ophold på offentlige steder, hvis personer er for tæt på hinanden, som alvor har skullet stå sin prøve i påsken, da flere turistbyer har fået besøg af en del turister, der er taget fra andre steder af landet og op til det nordjyske. 

- Lokale såvel som turister har generelt opført sig ordentligt og holdt afstand og ikke været forsamlet i større grupperinger end tilladt, så det er ikke blevet til mange løftede pegefingre, siger vagtchef Per Jørgensen fra Nordjyllands Politi.