Regeringen trækker pinen ud

Først efter valget afgøres det om regeringen vil straffe kommuner, der ikke overholder skatteaftalen

Regeringen har ikke besluttet at inddrage de halvanden milliard kroner, som kommunerne næste år opkræver mere end aftalt med regeringen.

Det siger De Konservatives økonomiminister, Bendt Bendtsen, til Ritzau. Dermed underkender han sin finansordfører, Chr. Wedell-Neergaard, som siger, at regeringen vil genåbne kommunernes budgetter.

Også i Nordjylland er der borgerlig uenighed om, hvordan situationen skal håndteres. Til TV2/NORD siger den konservative folketingskandidat Knud Kristensen, Aars, at han er imod regeringens eventuelle "straffeaktion". Mens Venstres Kandidat Per Bisgaard, Farsø, godt vil acceptere et regerings-indgreb.

- Regeringen har ikke truffet nogen beslutning om de kommunale budgetter. Vi har en aftale, som ikke er overholdt til fulde. Derfor skal vi tale med Kommunernes Landsforening igen straks efter valget, siger Bendt Bendtsen.

Kommunerne må opkræve trekvart milliard kroner mere i skat i 2008, men hæver skatten med ca. 2,2 milliarder kroner. Det strider mod skattestoppet.

- Hvis forhandlingssystemet skal bestå, så skal aftalerne selvfølgelig overholdes. Ellers ender det med, at man skal detailstyre kommunerne. Det vil jeg ikke være med til. Det er også i KL's interesse, at vi finder en løsning på det problem, siger Bendt Bendtsen.