Rengøringen bliver yderligere skåret

Foto: TV2/Nord

Den kommunale rengøring kan måske snart være fortid. Det spår en forsker ved Aalborg Universitet, som har fulgt udviklingen.

Nedskæringer på den kommunale rengøring er ikke et nyt fænomen. De senere år har politikerne set sig nødsaget til at spare på området.

Adjunkt ved Aalborg Universitet, Jeppe Agger Nielsen, mener, at der er ved at tegne sig et billede.

- Tendensen er i hvert fald klar: Mindre praktisk bistand - og tendensen har været klar over en længere årrække. Dengang man gik fra rengøring en gang i ugen, til hver 14. dag, så troede man måske, at det var grænsen, men så er man gået til hver 3. uge. Jeg er ikke sikker på, at det er grænsen, og jeg kan godt forestille mig endnu mindre fremover, siger Jeppe Agger Nielsen til TV2/Nord.

Han mener, at borgerne må indstille sig på svenske tilstande - det indebærer ikke mere pleje - tværtimod.

- Hvis man kigger lidt til vores naboland Sverige, så har de jo i 90'erne taget lidt en anden drejning, hvor de stort set helt har droppet den praktiske bistand. I Danmark har vi i hvert fald ikke sagt det officielt, at vi går i den retning, men den praksis, som udspiller sig i kommunerne de her år, peger mange steder i retning af minimal form for praktisk bistand, siger Jeppe Agger Nielsen.

 

Forsiden lige nu