LIGE NU:

Revisor dømt for sjusk

Bogholder hos skoleledere kunne fortsætte sin svindel, fordi Dansk Revision Aalborgs kontrol var mangelfuld, siger Østre Landsret.

En revisionsfirma gjorde ikke arbejdet godt nok med at tjekke de økonomiske forhold i Danmarks Skolelederforening. Den manglende kontrol gjorde, at en bedragerisk bogholder ikke blev stoppet i tide.

Derfor dømte Østre Landsret tirsdag Dansk Revision Aalborg til at betale i alt godt tre millioner kroner til foreningen. Pengene dækker dels et tab på 2,8 millioner kroner på grund af bogholderens fiksfakserier dels foreningens udgifter til ny revision hos Deloitte.

Bogholderen blev i 2005 idømt fængsel i to år, men skolelederne har ikke kunnet inddrive et tilkendt erstatningsbeløb hos kvinden. Foreningen har derefter rejst kravet mod Dansk Revision Aalborg, som ifølge landsretten svigtede ved ikke at foretage uanmeldt beholdningseftersyn og heller ikke fik fat i eksternt materiale, som kunne havde afdækket bogholderens svindel. Revisoren har handlet uforsvarligt, hedder det i dommen.

Skolelederne har dog ikke fået medhold i hele kravet, som lød på 4,4 millioner kroner.

/ritzau/