LIGE NU:

Rovfugle skal drive råger på flugt

Flere byer i Mariagerfjord Kommune er plaget af rågeproblemer, men nu har en falkoner måske fundet en løsning.

Rågerne har bygget masser af reder i træerne ved en boligblok i Hadsund. De sorte fugle larmer i alle døgnets lyse timer, og også i Hobro skaber rågerne problemer.

- De generer meget, siger John Vilhelmsen, der er træt af rågernes klatter, som lander på terrassen.

- De er et stort problem for folk i kommunen. Specielt i de bynære områder, siger Niels Peter Christoffersen (Socialdemokraterne), næstformand i Mariagerfjord Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Rågerne har igennem længere tid været en plage for borgerne i Hadsund. Man har forsøgt at skræmme fuglene væk med en stor trykkanon, der gav et ordentligt brag, men den meget larmende metode virkede ikke.

- Nu har man prøvet kanoner og man har prøvet at skyde dem bort, men naturen er nu en gang naturen, og det er den, man skal bruge, siger falkoner Frank Skaarup.

Frank Skaarup mener, at rågerne kan jages væk, hvis man lader en rovfugl tage nogle af de sorte og højtskræppende fugle.

- Hele kolonien den flytter. Det er ikke noget med, at vi skal udrydde rågen. Absolut ikke. Det er en fantastisk fugl, der er flot at se på, men jeg kan godt forstå, at de beboere, der bor lige ved siden af, ikke synes, det er skønsang, siger Frank Skaarup.

- Hvis det viser sig at være en mulighed og vi har folk, der vil det, så vil jeg med min politiske kasket se positivt på den del, siger Niels Peter Christoffersen.

Som loven er i dag, er det ikke tilladt at jage rågerne med rovfugle. Niels Peter Christoffersen vil dog se på muligheden for at få lavet et forsøgsprojekt i Mariagerfjord Kommune, så man kan se, om rovfuglene kan løse rågeproblemet.

- Er der effekt ud af det, så skal vi have fat i politikerne på borgen og sikre os en lovændring for området. Råger er da en dejlig fugl, men den hører ikke hjemme i byområder, siger han.

Hvis Frank Skaarups lannerfalk får lov at få nogle råger i næbbet, så kan de generende fugle hurtigt være fortid i de bynære områder.

- Vi kan flytte rågekolonien og det vil tage fra tre uger til en måned, siger Frank Skaarup.

- Det ville bare være fint. Det synes jeg. Det ville være dejligt, siger John Vilhelmsen.

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

hul (1)

play Charlottes hus har hul i muren: Nu vil kommune genhuse hende

310721 Vildsundbroen

Broklap faldt ned: Nu er fejlen fundet

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

Til forsiden

Til forsiden