LIGE NU:

S: Skolemad for en 10'er

Det skal være slut med burgere og cola til frokost for folkeskoleeleverne. I hvert fald hvis det står til Socialdemokraterne.

Hvis valget står mellem en taskevarm rugbrødsmad med leverpostej eller en lækker burger fra grillen, så ville mange børn nok vælge det sidste. Derfor skal der være et tredje alternativ, mener Bjarne Lausten, fødevareordfører for Socialdemokraterne. Der skal være god frokost til børnene - og det er kun for en rund ti'er.

Jeg forestiller mig en lavbureaukratisk ordning, hvor vi tænker de faciliteter ind, der allerede er. Skolekøkkenerne står ubrugte meget af tiden, og jeg kunne sagtens forestille mig madordningen tænkt ind i den daglige undervisning, som vi kender det fra efterskoler. Samtidig kunne man bruge dagpengene aktivistisk, så dagpengemodtagere eller folk i seniorjob kunne hjælpe med at tilberede maden og ad den vej komme i job, siger fødevareordfører Bjarne Lausten til Nordjyske. 

Han vil begynde med 0. klasse, og ordningen skal så brede sig op, så det om minimum fem år er en selvfølge i 10. klasse. 
 
Bjarne Laustsen afviser, at det bliver en dyr affære.

- Det er ikke en 100 procent udgiftsneutral ordning, men bruger vi dagpengene aktivistisk, kan vi komme tæt på, siger han.

Marianne Jelved, der er folkeskoleordfører for De Radikale, er ikke afvisende.

- Vi har set eksempler på, at det kan gøres for 14 kroner for en varm ret mad og mindre for en bolle med noget i, siger hun til Nordjyske.