Sanistål fyrer 225 mand

Krisen kradser hos Sanistål. Den nordjyske VVS- og stålgrossist gennemfører derfor en fyringsrunde, mens indtjeningsforventningerne til 2008 reduceres med 15 millioner kroner.

Den nordjyske stålgrossist Sanisstål er røget ind i problemer. Virksomheden skal inden for et år genforhandle for 1,8 milliarder kroner lån på et tidspunkt, hvor finanskrisen raser. Det skriver Børsen.

- På baggrund af den negative påvirkning fra finanskrisen og de afledte konsekvenser heraf forventer Sanistål en lavere aktivitet i byggeriet og reducerede investeringer i industrien i resten af 2008 og 2009. Derfor gennemfører ledelsen i Sanistål nu omkostningsreduktioner i moderselskabet, siger Sanistål-ledelsen til Fondsbørsen.

Sanistål reducerer den aktuelle bemanding på 1860 medarbejdere med cirka 225 fuldtidsstillinger. Heraf vil 50 stillinger bortfalde ved naturlig afgang i forbindelse med efterløn, pension eller lignende.

- Jeg er ked af måtte afskedige gode medarbejdere, og vi ville ikke gøre det, hvis ikke det er nødvendigt. Det påvirker mig meget, siger Christian B. Lund, administrerende direktør til TV2/NORD.

Sanistål-koncernen er repræsenteret i mere end 40 lande over hele verden. Koncernomsætningen udgjorde 6,3 milliarder kroner i 2007.