LIGE NU:

SE BILLEDERNE: Klar til Melodi Grand Prix

Ny rund scene skal gøre Melodi Grand Prix til én stor fest.

Når Danmarks Radio lørdag aften blænder op for årets Melodi Grand Prix i Gigantium i Aalborg bliver det med en gigantisk rund scene, som giver alle 6000 tilskuere frit udsyn til artisterne, der kæmper om at vinde den store nationale sangkonkurrence.

- Det bliver et brag af en fest og meningen med den runde scene er at skabe en slags "arenaagtig" stemning, hvor alle har lige godt udsyn til festen, forklarer production designer Claus Zier, der står bag designet af scenen.

- Det er nærmest en kæmpe festlagkage med LED-skærme i niveauforskellene og hele 65 tons lysudstyr hængt op i fire gigantiske stolper der omkredser scenen, fortsætter han.

Melodi Grand Prix finder sted i Gigantium i Aalborg igen og det er ikke tilfældigt, at netop Gigantium og Aalborg på ny er valgt til den store begivenhed.

- Vi er meget glade for Gigantium og vi elsker at lave Grand Prix i Aalborg for byen er enormt god til at tage imod os. Allerede nu er der jo Grand Prix temaer et hav af steder i byen og de næste dage går det jo helt amok, griner underholdningschef Jan Lagermand Lundme fra Danmarks Radio og fortsætter:

- Det bliver en kæmpe fest og i år har vi ændret på afstemningsreglerne, så 50% af stemmerne kommer fra seerne og de andre 50% kommer fra fagjuryer fra hele landet. Altså præcis ligesom ved det internationale Eurovision Song Contest.