LIGE NU:

Sejlklub kræver overvågning

Et usædvanligt indbrud i en båd i Egense Lystbådehavn får nu flere sejlere til at kræve overvågning af havnen. Men det er ikke så ligetil, mener sejlklubbens formand.

En indenbordsmotor på godt 150 kilo lyder måske ikke umiddelbart som det mest oplagte ting at slippe af sted med fra en lystbådehavn. Men ikke desto mindre er det virkeligheden for Asger Frydkjær, der søndag opdagede den manglende motor i sin 36 fods sejlbåd.

- Jeg håber, at forsikringen vil hjælpe mig med det, så jeg kan købe en ny motor. Jeg forventer, det koster over 100.000 kroner at få lagt en ny motor i båden, så det er jo mange penge, det drejer sig om, siger Asger Frydkjær.

Første tyveri af indenbordsmotor
Frits Nielsen arbejder til daglig med sejlbåde. Han vurderer, at der må have været mindst to mand på spil for at slippe væk med den tunge motor, og selve tyveriet har taget omkring halvanden time, anslår han.

- Der skal noget knowhow og noget værktøj til. Det usædvanlige ved dette tyveri er, at motoren er så tung, og at det kræver noget snilde at fjerne den uden at splitte båden ad, siger montagechef ved LP Yacht Frits Hansen.

I 2008 registrerede Nordjyllands Politi 67 tyverier af påhængsmotorer til både mod 35 året før. Men det er nyt for politiet, at også indenbordsmotorer er interessante for indbrudstyve. De mange tyverier får nu flere bådejere til at kræve større sikkerhed.

- Jeg vil godt have, at der bliver sat kameraer op herude, så vi kan undgå det fremover. Jeg overvejer selv at anskaffe en alarm til min egen båd, så den i hvert fald er sikret fremover, siger Asger Frydkjær.

- Hvis man har rent mel i posen, er det vel lige meget, om man bliver optaget på et kamera. Det er kun dem, der måske er lidt på afveje, der ikke vil have kameraet, mener bådejer Bent Thygesen.

Efterlyser klare regler
Men det er ikke så ligetil at lade overvågningskameraer følge med i livet i den lille lystbådehavn, selv om det er medlemmerne selv, der ejer havnen.

- Vores havn er offentlig tilgængelig, så man har altså et seriøst problem med overhovedet at få lov til at opstille kameraerne. Dansk Sejl Union burde gå ind i sagen og prøve at få nogle klare regler for, hvad man må og ikke må, for der er tale om en gråzone, siger formand for Egense Sejlklub Arne Nielsen.

121020_kardo_stills_5.jpg

play Kardo fra Opgangen: - Min mor sagde, at vi skulle op til min far i Europa

241116 Affaldssortering

Aalborg Kommune når ikke tidsfrist for ny affaldssortering: - Det er urimelige betingelser

20_percent

play Aalborg Kommune skruer op for test af personale

60_percent

play Gik på svampejagt - kom hjem med campingplads

121020_kardo_stills_5.jpg

play Kardo fra Opgangen: - Min mor sagde, at vi skulle op til min far i Europa

241116 Affaldssortering

Aalborg Kommune når ikke tidsfrist for ny affaldssortering: - Det er urimelige betingelser

20_percent

play Aalborg Kommune skruer op for test af personale

Til forsiden

Til forsiden