LIGE NU:

Sikret institution for unge på vej til Vesthimmerland

Vesthimmerlands Kommune er klar til at huse Nordjyllands første sikrede institution for unge kriminelle. Kommunens socialudvalg lægger gerne jord til.

Vesthimmerlands Kommune har i forvejen mange institutioner for utilpassede unge. Socialudvalgsformanden har ingen betænkeligheder ved endnu en institution.

- Vi har erfaringen og lægger gerne jord til en sådan regional institution, siger Kurt Friis Jørgensen (Venstre), formand, socialudvalget, Vesthimmerlands Kommune.

En sikret institution som Egely på Fyn er en form fængsel for unge under 18 og er dermed anderledes end de øvrige institutioner i Vesthimmerlands kommune, som foreksempel Solhaven.

- Vi må ikke låse vores elever inde, hvis ikke de vil være her, så kan de gå, siger Søren Virenfeldt, forstander på Solhaven i Farsø.

Den nye institution vil ligne Egely og skal drives af regionen.

- Man skal forestille sig et fængsel eller en arrest, med muromkring, pigtrædshegn og tremmer for vinduerne, siger Søren Virenfeldt.

Klientellet på en sikret insitution er eksempelvis den dømte for Stadiondrabet, der har siddet på en sikret institution siden han blev fængslet.

- Det er unge, der kan gøre skade på sig eller andre der sidder på sådan en insitution og så overtager vi dem efterfølgende, siger Søren Virenfeldt.

- Jeg regner ikke med at det giver problemer og gener for befolkningen i Vesthimmerland, siger Kurt Friis Jørgensen.

De første drøftelser har peget på en placering ved Uhrehøj Plantage, men der er ikke taget endelig stilling placeringen af institutionen i kommunen, der skaber mere end 40 arbejdspladser.

- Vi har bare sagt Vesthimmerland, men Uhrehøj er da en mulighed, siger Kurt Friis Jørgensen.